De Oost

Hoezo in Kino

Neerlands meest besproken film van de afgelopen jaren heeft vele ontberingen moeten doorstaan voordat deze het levenslicht zag en uiteindelijk op een streaming platform landde. Wij zijn van mening dat deze film over een controversieel hoofdstuk uit de geschiedenis ook de kans moet krijgen op het canvas bekeken te worden waarvoor het bedoeld is. Daarom is De Oost ook bij ons te zien zodra we geopend zijn.

Regie: Jim Taihuttu

Cast: Martijn Lakemeier, Denise Aznam, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, Reinout Scholten van Aschat, Jim Deddes, Jeroen Perceval, Abel van Gijlswijk, Peter Paul Muller, Joenoes Polnaija

Genre:

Oorlog

Land: Nederland

Speelduur: 141 minuten

Taal: Nederlands

Kijkwijzer:
16AGGT

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.