De Dick Maas Methode

Hoezo in Kino

‘Mr. Horror’ Jan Doense himself produceerde deze uiterst vermakelijke documentaire die de roemruchte carrière van Dick Maas onder de loep neemt. De wilde westen financieringspraktijken, de on-Nederlandse grote budgetten, stunts en geweld maakte dat Maas in de jaren ’80 de meest toonaangevende filmmaker was voor het grote publiek. Er veranderde veel in de jaren erna maar Maas blijft één van Neerlandsch groten. KINO zal naast deze documentaire ook De Lift, Flodder en Amsterdamned vertonen in oktober.

Regie: Jeffrey de Vore

Cast: Dick Maas (Zichzelf), Huub Stapel (Zichzelf), Tatjana Šimić (Zichzelf), Nelly Frijda (Zichzelf), Pierre Bokma (Zichzelf)

Land: Nederland

Speelduur: 97 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Geen

Kijkwijzer:
16AGSGT

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

Dick Maas is één van Nederlands succesvolste regisseurs. Wie is die man achter Flodder, Amsterdamned en De Lift nou echt? Aan de hand van unieke en nooit eerder vertoonde beelden, is het de jonge filmmaker Jeffrey De Vore gelukt om het verhaal van Dick Maas voor het grote publiek te vertellen in de grappige en onthullende documentaire “De Dick Maas Methode”. Met ongelimiteerde budgetten en on-Nederlandse stunts en special effects heeft Dick Maas de Nederlandse film naar een ander niveau getild. Samen met Dick Maas en vele toonaangevende filmmakers en acteurs blikken we terug op een unieke en ongekend succesvolle periode uit de Nederlandse filmgeschiedenis.