Laatste kans: De Beroemde Bereninvasie van Sicilië

Hoezo in Kino

Fantasierijke animatiefilm gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Regisseur Lorenzo Mattoti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.

Regie: Lorenzo Mattotti

Cast: Frank Hoelen (Stem), Ewout Eggink (Stem), Simon Zwiers (Stem), Martijn Claes (Stem), Canick Hermans (Stem), Dilara Horuz (Stem)

Genre:

Animatie

Land: Frankrijk

Speelduur: 82 minuten

Taal: Nederlands

Kijkwijzer:
6AG

Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen. De beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard, en voor het kinderfilmfestival Cinekid.