Laatste kans: Crazy Rich Asians

Hoezo in Kino

Gebaseerd op het gelijknamige boek van populaire Singaporese romanschrijver Kevin Kwan en volledig met Hollywood geld geproduceerd lijkt dit de definitieve doorbraak te zijn van de Aziatisch-Amerikaanse cinema in de VS. Deze comedy behandeld zonder cliché’s de cultuurclash die de New Yorkse Rachel Wu ervaart als ze voor haar bruiloft afreist naar Singapore en haar schoonfamilie ontmoet. Een hilarische en ongegeneerde feel good film.

Regie: Jon M. Chu

Cast: Henry Golding, Constance Wu, Gemma Chan, Ken Jeong, Michelle Yeoh, Lisa Lu, Chris Pang, Jimmy O. Yang, Awkwafina, Ronny Chieng, Remi Hii, Sonoya Mizuno, Jing Lusi, Nico Santos

Genre:

Komedie, Romantiek

Land: VS

Speelduur: 120 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
9A

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu) wanneer ze haar vriend Nick Young (Henry Golding) vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick is echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog… Nick zijn eigen afkeurende moeder (Yeoh). Het wordt snel genoeg duidelijk, dat hoewel geld geen liefde kan kopen, het zeker de zaken ingewikkelder kan maken. Jon M. Chu (Now You See Me 2) regisseerde de eigentijdse romantische komedie Crazy Rich Asians, gebaseerd op de wereldwijd bekende bestseller van Kevin Kwan.