Crash (1996)

Hoezo in Kino

Een geheimzinnige sekte die rauwe seksuele voldoening put uit frontale botsingen in personenauto’s is al een gewaagde premisse en met body horror maestro David Cronenberg’s visuele flair en voorliefde voor lichaamsmodificatie is Crash een moderne klassieker die met zijn release in 1996 een golf van controverse over zich heen kreeg en in delen van de VS en VK zelfs werd verboden. Deze moderne klassieker heeft niets van haar impact (pun intended) verloren en is vanaf 6 augustus in KINO te zien.

Regie: David Cronenberg

Cast: James Spader, Elias Koteas, Holly Hunter, Deborah Kara Unger, Rosanna Arquette

Genre:

Drama

Land: Canada

Speelduur: 115 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16SGT

►► Op 12.08 verzorgt journalist Kevin Toma voor aanvang van de film de lezing Geweld, seks en chroom – de koele verleidingen van David Cronenbergs Crash. Tickets voor deze voorstelling zijn te bestellen via deze pagina.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

Reclameman James Ballard en zijn vrouw Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen, op zoek naar een zinvolle fysieke ervaring. Na een bijna fatale botsing met de auto van dr. Helen Remington ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal. Wanneer hij Helen opnieuw ontmoet, leidt de gemeenschappelijke ervaring tot een seksuele relatie. Ze komen in contact met Vaughan, een sinistere wetenschapper en de drijvende kracht achter een geobsedeerde groep mensen die zich bezighoudt met het naspelen van beroemde auto-ongelukken. Zo worden ze meegesleurd in een wereld van gevaar, seks en dood.