Coco (NL)

Hoezo in Kino

We zijn als een kind zo blij dat Disney en Pixar weer een nieuw en oorspronkelijk verhaal hebben opgeleverd. Visueel is Coco Pixars meest ambitieuze film ooit (het rijk der doden is waanzinnig mooi weergegeven), vol kleurrijke figuren en gevuld met liedjes zoals alleen Disney die kan maken. Hoewel de film de diepgang heeft van films als Inside Out en Wall-E, en er dus ook voor volwassenen meer dan genoeg te halen valt, ligt aan de basis van Coco een Disney-verhaal als vanouds, met als simpele hoofdvraag: wat als je moet kiezen tussen je liefde voor muziek en die voor je familie? Coco is een prachtige film voor jong en oud, en gaat zonder twijfel toegevoegd worden aan de (lange) lijst met tijdloze Disney-klassiekers.

Regie: Lee Unkrich

Cast: Wiebe Pier Cnossen (Stem), Thijs Overpelt (Stem), Ilse Warringa (Stem), Ara Alici (Stem), Marloes van der Heuvel (Stem), Klaas van Kruistem (Stem), Saskia Weerstand (Stem)

Genre:

Animatie, Avontuur, Familie, Komedie

Land: VS

Speelduur: 105 minuten

Taal: Nederlands

Kijkwijzer:
6 jaarangst

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miquel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

★★★★★ De Morgen
‘De dood heeft er nog nooit zo mooi uitgezien’

★★★★ VPRO Cinema
‘Climax is onweerstaanbaar aandoenlijk’

★★★★ Volkskrant
‘Amusante, originele film’