Cinemien presenteert: Int. Vrouwendag – blok B: L’Avenir & Daphne

Hoezo in Kino

Op Internationale Vrouwendag presenteert filmdistributeur Cinemien vier films uit haar uitgebreide collectie vol films met sterke vrouwen. In het hele land zijn vertoningen, en in KINO hosten wij deze dag met o.a. onze persoonlijke favorieten Carol van Todd Haynes en Daphne, over een Londense dertiger die het even niet meer weet. Bekijk het middag- of avondblok met twee films, en je krijgt van ons een glas prosecco en van Cinemien een goodiebag.

Cast: Emily Beecham, Geraldine James,

Genre:

Drama, Komedie

Speelduur: 210 minuten

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AH

L’Avenir bekijk de trailer
Nathalie is docent filosofie aan een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een andere vrouw en overlijdt kort daarna haar moeder. In de periode van rouw die volgt, weet Nathalie haar leven opnieuw vorm te geven.

► Daphne bekijk de trailer
Daphne, een flamboyante dertiger, lijkt een stuurloos leven te leiden. Ze kampt net als veel van haar generatiegenoten met de vraag wat ze met haar leven wil. Ze gelooft niet echt in de liefde en ze laat zich met name leiden door haar lusten. Veel uitgaansavonden lopen uit de hand en ook op haar werk weet Daphne niet altijd de controle te bewaren. Haar baas ziet haar graag, maar weet niet goed wat hij met haar aan moet. De relatie met haar moeder is verre van ideaal. Als Daphne op een dag getuige is van een overval zet dit haar leven nog verder op zijn kop. Toch lijkt het of deze gebeurtenis een deur open zet naar meer verbinding met haarzelf en haar omgeving.

Blok A – start om 13:00
► Figlia Mia – bekijk de trailer
► Carol – bekijk de trailer