Cinemien presenteert: Int. Vrouwendag – blok A: Figlia Mia & Carol

Hoezo in Kino

Op Internationale Vrouwendag presenteert filmdistributeur Cinemien vier films uit haar uitgebreide collectie vol films met sterke vrouwen. In het hele land zijn vertoningen, en in KINO hosten wij deze dag met o.a. onze persoonlijke favorieten Carol van Todd Haynes en Daphne, over een Londense dertiger die het even niet meer weet. Bekijk het middag- of avondblok met twee films, en je krijgt van ons een glas prosecco en van Cinemien een goodiebag.

Cast: Alba Rohrwacher, Valeria Golino, Cate Blanchett, Rooney Mara

Genre:

Drama

Speelduur: 240 minuten

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12H

Figlia Mia bekijk de trailer
De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina (Valerio Golino). Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica (Alba Rohrwacher) haar biologische moeder is. Wanneer Angelica gedwongen wordt om te verhuizen vanwege financiële problemen, vraagt ze om Vittoria te mogen ontmoeten. Tina vindt dit goed, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Tegen Tina’s wil brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door en wordt hun band steeds sterker. Figlia Mia ging in Berlijn in première en was genomineerd voor een Gouden Beer. Een jong meisje wordt verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. Het zonovergoten Sardinië is de setting van deze zomerse film.

Carol bekijk de trailer
New York, begin jaren ’50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.

Blok B – start om 19:15
 L’Avenir  bekijk de trailer
Daphne – bekijk de trailer