Chasing Reels: Greener Grass

Hoezo in Kino

Vrijdag 25 oktober is Chasing Reels weer terug in KINO! Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scène. Op deze avonden zie je de beste nieuwe indie-films die volgens initiator Cedric Muyres iedereen gezien moet hebben!

Regie: Jocelyn DeBoer, Dawn Luebbe

Cast: D'Arcy Carden, Dot-Marie Jones, Mary Holland

Genre:

Komedie

Land: VS

Speelduur: 111 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
12

Chasing Reels viert feest met de Nederlandse première van de Amerikaanse festivalhit (en LIFF-preview!) Greener Grass op 25 oktober. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door het duo Jocelyn DeBoer en Dawn Luebbe en gebaseerd op hun gelijknamige short uit 2015 die destijds op SXSW de Special Jury Award won.

Greener Grass (2019) is een echte culthit in wording. De film ging in wereldpremière op Sundance, en was daar zo’n succes dat de debuutspeelfilm van het duo sindsdien al op meer dan 20 wereldwijde filmfestivals te zien is geweest. Een absurdistische satire van middenstands-jaloezie over jonge moeders die hun persoonlijke competitie naar nieuwe hoogtepunten drijven. Deze Amerikaanse film komt na meer dan 20 internationale filmfestivals nu naar Nederland. Initiatiefnemer Cedric Muyres leidt de avond in.