Chasing Reels: Relaxer + Pac-Man

Hoezo in Kino

In maart is het weer tijd voor Chasing Reels; je favoriete curator voor indiefilms die je anders niet in de bioscoop zou zien. Voor de vierde keer in KINO alweer, met dit keer de Nederlandse première van de Amerikaanse apocalypse cultfilm Relaxer. Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in, GoShort filmfestival voorziet van een korte voorfilm.

Regie: Joel Potrykus

Cast: Joshua Burge, David Dastmalchian, Andre Hyland

Genre:

Fantasie, Komedie

Land: VS

Speelduur: 120 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Geen

Kijkwijzer:
16ADGHSGT

Belangrijke cinema kan bestaan uit grootse thema’s, dramatisch camerawerk of geavanceerde montage; OF uit iemand die 90 minuten lang ‘Pac-Man’ zit te spelen. Relaxer is dat laatste; Eén man, een videogame en een mogelijk einde van de wereld. De film speelt zich af in 1999, vlak voor de Y2K apocalypse; een tijd vol mensen die zich klaarmaakten voor het einde van de moderne samenleving door een computerglitch. Abbie’s oudere broer daagt hem uit: Hij mag niet van de bank afkomen voordat hij het beruchte level 256 van Pac-Man uitgespeeld heeft. En zo begint Abbie’s overlevingsverhaal in een woonkamer.

Goed nieuws voor alle ’80s kids’: na afloop van de film is er de mogelijkheid om een potje Pac-Man te spelen op het grote scherm.