Bruce Springsteen: Western Stars

Hoezo in Kino

Op 17 november vertonen we de concertregistratie van Western Stars, het nieuwe album van Bruce ‘The Boss’ Springsteen, eenmalig in KINO. Western Stars is de enige kans voor fans over de hele wereld om Springsteen alle 13 songs van het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest.

Regie: Thom Zimny & Bruce Springsteen

Genre:

Concertfilm, Muziek

Land: VS

Speelduur: 83 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
AL

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Voor of na de film nog een hapje eten in KINO’s restaurant? Bestel dan een Film & Dinerarrangement voor €24,50, waarmee je €4 korting krijgt op je filmticket en €17,50 aan tegoed krijgt om te bestellen van onze menukaart. Als je voor deze optie kiest, kun je 
ook direct een tafel reserveren in het restaurant. Bekijk het seizoensmenu hier

Met Western Stars, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij zijn roots niet vergeet. De documentaire behandelt de thema’s liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen – zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid – en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van ‘Western Stars’.

Western Stars is de enige kans voor fans over de hele wereld om Springsteen alle 13 songs van het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest, onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur. Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt.

Western Stars, het 19de studioalbum van Springsteen, is wereldwijd succesvol. Het bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijsten op elk continent, onder meer in de VS, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Australië, India, Zuid-Afrika en heel Scandinavië. Het album ontving ook lovende recensies, met bewoordingen als ‘briljant’, ‘betoverend’, ‘prachtig’ en ‘een meesterwerk’.

Springsteen en Zimny, die samen Western Stars regisseerden, hebben in de loop der jaren aan verschillende projecten samengewerkt, waaronder de documentaire The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town en de door Netflix gefilmde versie van de Tony Award-winnende Springsteen on Broadway, die door Zimny werd geregisseerd. Western Stars werd geschreven en uitgevoerd door Bruce Springsteen, met als speciale gast Patti Scialfa.