Breakfast at KINO: Cold War

Hoezo in Kino

Schuif op zondagochtend om 11:00 aan voor een heerlijk ontbijt en ga om 12:00 aansluitend naar de film! In deze editie van Breakfast at KINO vertonen we de film Cold War. Van de regisseur van het adembenemend mooie Ida (2013) komt deze nieuwe Oscar-kandidaat, een liefdesverhaal verspreid over drie decennia in Europa vlak na de oorlogen. Door velen geroemd als één van de mooiste films van het jaar, en gegarandeerd één van de meest kleurrijke films die je ooit zult zien in zwart-wit.

Regie: Pawel Pawlikovski

Cast: Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza

Genre:

Drama

Land: Polen

Speelduur: 84 minuten

Kijkwijzer:
12AS

Chef-kok Raoul zal een heerlijk ontbijtje bereiden met ambachtelijk brood, beleg, huisgemaakte kip- en eiersalade, pain au chocolat, croissants en yoghurt met vers fruit.

Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Cold War werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit IDA).