Laatste kans: Blinded By The Light

Hoezo in Kino

Bruce Springsteen geeft bijna nooit toestemming om zijn muziek te gebruiken (recentelijk weigerde hij om onbegrijpelijke redenen nog medewerking aan het briljante Thunder Road), maar zag al snel in dat-ie wel gek zou zijn de regisseuse van Bend it Like Beckham te weigeren. Gevolg: deze film doet met Springsteen-songs wat Rocketman deed voor Elton John. Stel je open voor deze ontwapenende muzikale komedie, want hoewel-ie geregeld wat kort door de bocht vliegt, is de beloning fantastisch voor iedereen die meegaat in de hartverwarmende energie van deze film. Niet voor cynici, wél voor wie kon genieten van Sing Street, Bohemian Rhapsody en – durven we het te zeggen? vooruit – Mamma Mia 2.

Regie: Gurinder Chadha

Cast: Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Dean-Charles Chapman, Aaron Phagura

Genre:

Drama

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 118 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12DGT

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Voor of na de film nog een hapje eten in KINO’s restaurant? Bestel dan een Film & Dinerarrangement voor €24,50, inclusief een filmticket en €17,50 aan tegoed om te bestellen van de menukaart. Als je voor deze optie kiest, kun je 
ook direct een tafel reserveren in het restaurant. Bekijk het seizoensmenu hier

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Blinded by the Light is gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft. De film is geregisseerd en geproduceerd door Chadha en geschreven door Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. De muziek en poëtische songteksten zijn van Springsteen, die Chadha zijn zegen voor het maken van deze film gaf.