Blade Runner: The Final Cut (1982) – The Future is Now

Hoezo in Kino

We hebben collectief de openingsdatum van Ridley Scott’s cyberpunk meesterwerk gehaald, (nog) zonder losgeslagen replicaties of de noodzaak om namaak uilen uit te vinden. Blade Runner keert kort terug naar het grote doek en dit is een geweldige kans om onze eigen platinablonde, blauwogige Rutger Hauer nog eens in volle glorie in actie te zien.

Regie: Ridley Scott

Cast: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

Genre:

Actie, Sciencefiction, Thriller

Land: VS

Speelduur: 117 minuten

Taal: Engels

Kijkwijzer:
12AGGT

LOS ANGELES, NOVEMBER 2019 – Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want:‘The Future Is Now’!

Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (The Final Cut) daarom tijdelijk terug in de bioscoop. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner (The Final Cut) – The Future is Now een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst.

De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.