Goldfinger (1964): RIP Sir Thomas Sean ‘Big Tam’ Connery

Hoezo in Kino

De titel ‘Greatest Living Scot’ is helaas vrijgekomen. Connery was voor velen de enige echte Bond en deze voormalige melkboer en bodybuilder zette dan ook de standaard voor 007’s ‘stiffupperlipness’, suave entrées op feestjes waar hij niet was uitgenodigd en essentiële kennis over de temperatuur waarbij Dom Perignon ’53 genuttigd dient te worden (never above 38 degrees Fahrenheit).

Regie: Guy Hamilton

Cast: Sean Connery, Gert Fröbe, Honor Blackman |

Genre:

Actie, Avontuur, Thriller

Land: Groot-Brittanië

Speelduur: 110 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

Veel critici beschouwen Goldfinger als de beste film uit de James Bond-reeks. Ook zien veel filmkenners deze film als meest invloedrijke uit de hele reeks. In deze Bondfilm houdt geheim agent 007 zich bezig met een goudroof op De Bank van Engeland. De bank verdenkt handelaar Auric Goldfinger als betrokkene waarna zij James Bond (Sean Connery) in dienst nemen om het mysterie te ontrafelen.