Batman Begins (2005)

Hoezo in Kino

“…I’m Batman.” Na drie succesvolle indie films achter zijn naam mocht Nolan trachten Batman opnieuw uit te vinden en hiervoor dook hij diep in Bruce Wayne’s psyche en hoe een boze jongeman zijn trauma en angst ombuigt naar een symbool van misdaadbestrijding. Batman Begins is een magistrale origins story die de comic book verfilming in één keer tot een mainstream genre verhief en voor de 15 jaar erna de toon zette voor de grote zomer blockbuster.

Regie: Christopher Nolan

Cast: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe, Mark Boone jr., Linus Roache, Morgan Freeman, Larry Holden, Gerard Murphy, Colin McFarlane, John Nolan

Genre:

Actie, Avontuur

Land: Verenigd Koninkrijk

Speelduur: 140 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AG

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

Nadat zijn ouders voor zijn ogen vermoord werden, reist de verbitterde erfgenaam Bruce Wayne (Christian Bale) de wereld rond, op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden. Met de steun van zijn trouwe butler Alfred (Michael Caine), de politie-inspecteur Jim Gordon (Gary Oldman) en zijn bondgenoot Lucius Fox (Morgan Freeman), keert Wayne uiteindelijk naar Gotham City terug om er zijn alter ego op de wereld los te laten: Batman. Een gemaskerde wreker die met zijn gestaalde lichaam, briljante geest en een high-tech wapenarsenaal de strijd aanbindt met de duistere krachten die de stad bedreigen.

▶︎ Other movies in The Dark Knight trilogy
zo 19 jul 21:10 | The Dark Knight (2008)