Laatste kans: Babyteeth

Hoezo in Kino

Elke film met Ben Mendelsohn is een must-see, maar met name zijn filmdochter Milla (Eliza Scanlen, uit Little Women) speelt in Babyteeth een fenomenale rol. Indrukwekkende debuutfilm van regisseuse Shannon Murphy, die haar tv-carrière (o.a. Killing Eve) ver overstijgt en daarvoor beloond werd in de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Venetië. Babyteeth is gelaagd en sprankelend, waarin het drama altijd dreigt maar er nooit dik bovenop ligt. Één van de ontroerendste films die we zagen in 2019.

Regie: Shannon Murphy

Cast: Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis

Genre:

Drama

Land: Australië

Speelduur: 120 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AHGT

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

►► Heb je tickets besteld en heb je verkoudheidsklachten/ symptomen? Dan geldt dat je uiterlijk één uur voor aanvang van de vertoning je ticket kosteloos kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@kinorotterdam.nl. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort.

Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy: een eigenzinnig en bitterzoet coming-of-age verhaal over de zieke Milla (Eliza Scanlen) en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek wordt. Als Milla en de rebelse Moses elkaar onverwachts ontmoeten, ontstaat er meteen een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde? Babyteeth werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië. Momenteel is Murphy bezig met de opnames van het derde seizoen van de hitserie Killing EveI. Actrice Eliza Scanlen was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s Little Women.