Apocalypse Now (1979)

Hoezo in Kino

De moeder aller (oorlogs)films viert dit jaar haar 40e trip om de zon sinds ze in 1979 te Cannes de Gouden Palm binnensleepte. Francis Ford Coppola’s even epische als operateske Vietnamoorlog blijft na al die tijd haar magie behouden en is in de originele versie te zien in KINO op 8 en 24 juli. Ook vertonen wij onze eigen geproduceerde korte film Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now vanaf 4 juli, over het nog niet eerder vertoonde oeuvre van Chas Gerretsen die in 1976 een half jaar lang alles van de absurde totstandkoming van deze film vastlegde.

Regie: Francis Ford Coppola

Cast: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Sam Bottoms, Laurence Fishburne

Genre:

Drama, Oorlog

Land: VS

Speelduur: 147 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
16AGHGT

Klik hier om naar de filmpagina van Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now te gaan. Apocalypse Now: Final Cut zal vanaf het einde van het jaar in KINO te zien zijn.

Vietnam, 1969. Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt van de Amerikaanse legerleiding de opdracht om de mythische en gedeserteerde kolonel Kurtz (Marlon Brando), die als zelfverklaarde God over een bergstam in Cambodja heerst, te elimineren. Tijdens zijn tocht van Vietnam naar Cambodja op een kleine patrouilleboot, raakt Willard steeds meer gefascineerd door zijn missie en begint hij de absurditeit van de Amerikaanse betrokkenheid bij de Vietnamoorlog in te zien. Samen met de excentrieke bemanning wordt hij overmand door de oerdriften van de menselijke natuur en moet hij de waanzin van de oorlog onder ogen zien.