An English Breakfast at KINO: Phantom Thread

Hoezo in Kino

Tijdens deze editie van Breakfast at KINO een voorpremière Phantom Thread met, geheel in stijl van de film, vooraf een English breakfast! Het ontbijt staat natuurlijk om 11:00 voor je klaar, de film begint om 12:00. Paul Thomas Andersons nieuwste en Daniel Day-Lewis’ laatste film is een intense studie in ambitie, familierelaties en verknipte liefde. Nu Day-Lewis er de brui aan geeft zal KINO in maart eveneens vier films van de acteur tonen om zijn afscheid in stijl te voltrekken.

Regie: Paul Thomas Anderson

Cast: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps

Genre:

Drama

Land: VS

Speelduur: 130 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12 jaargrof

Tien jaar na There Will Be Blood werken regisseur Paul Thomas Anderson en drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day Lewis opnieuw samen. De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

Chef-kok Job heeft het volgende ontbijt-menu samengesteld: heerlijke scones, wafels met slagroom en rood fruit, custard cakejes, scrambled eggs, bacon met maple syrup, natuurlijk ook witte bonen in tomatensaus, black pudding, gebakken paddestoelen en tomaten. Verder staan er ook diverse soorten kaas, vleeswaren en brood van Jordy’s voor je klaar.