Laatste kans: Amazing Grace

Hoezo in Kino

In 1972 in de New Bethel Baptist Church in Watts, Los Angeles trad Aretha Franklin twee dagen lang op met een gospelkoor, vastgelegd met vijf 16mm camera’s door regisseur Sydney Pollack. Het is haar liefdesbrief aan de muziek van de Black Church, de muziekstroming die haar vormde en tot de Godmother of Soul maakte. Het ligt voor de hand deze registratie een religieuze ervaring te noemen, maar aangezien die tegenwoordig dun bezaaid zijn, gebruiken we die term graag voor deze uitzonderlijke concertfilm.

Regie: Sydney Pollack

Cast: Aretha Franklin, Reverand James Cleveland, Southern California Community Choir

Genre:

Concertfilm, Documentaire

Land: VS

Speelduur: 87 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
AL

NIEUW: Film & Dinerarrangement.
Heb je zin om voor of na de film nog een hapje in KINO’s restaurant te eten? Vanaf nu kun je op onze website ook gebruik maken van het Film + Diner-arrangement voor €24,50. Hiermee krijg je €4 korting op je ticket én kun je voor een bedrag van €17,50 gerechten van ons menu kiezen. Mocht je toch iets uitgebreider willen dineren, wordt het bedrag van €17,50 van de uiteindelijke rekening gehaald. Bekijk het seizoensmenu hier. Reserveer een tafel in ons restaurant gelijk in hetzelfde menu bij de aankoop van je tickets op onze website.

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.