About Endlessness

Hoezo in Kino

De grauwe, kurkdroge vignette cinema van Roy Andersson (Songs from the Second Floor You, The Living) is in één oogopslag te herkennen en zijn nieuwste film is dan ook een welkome continuering van zijn eigengereide Zweedse levensbeschouwingen.

Regie: Roy Andersson

Cast: Bengt Bergius, Jan-Eje Ferling, Martin Serner

Genre:

Drama, Komedie

Land: Duitsland, Noorwegen, Zweden

Speelduur: 78 minuten

Taal: Zweeds

Ondertiteling: Nederlands

Kijkwijzer:
12AG

►► Let op: vanaf 18.06 zijn al onze voorstellingen geplaceerd, je kunt dan je stoelen selecteren tijdens het bestellen van je tickets.

►► We kijken uit naar je bezoek, maar adviseren je vóór je komst onze nieuwe huisregels goed door te lezen.

In About Endlessness worden we door de wereld geleid door de zachte stem van een vrouw. Het is een soort sprookjesstem, een Scheherazade die ons het eeuwige verhaal vertelt van de levens en het streven van de mensheid. Geleid door deze stem, zien we de handelingen van de mens en het leven in al zijn banaliteit en grootsheid door een reeks schijnbaar triviale momenten die de pracht van het leven weerspiegelen: een meisje grijpt voor de eerste keer de hand van een geliefde jongen; een vader bindt de veters van zijn dochter in de stromende regen; een jonge vrouw wacht op haar afspraak – maar ook momenten waarin menselijke wreedheid in al haar banaliteit wordt getoond – een man sleept een kruis; een kreupele oorlogsveteraan zit aan de kant van de weg; een vader houdt zijn dode zoon in zijn armen – als de hoorn des overvloeds van het leven zelf