A Girl Walks Home Alone at Night (2014) vs. The Black Heart Rebellion (live score)

Hoezo in Kino

Na succesvolle shows in België komt de geweldige combinatie van Ana Lily Amirpour’s A Girl Walks Home Alone at Night (2014) met de duistere live-score van het Belgische The Black Heart Rebellion naar Nederland! De kick-off van de Nederlandse tour vindt plaats op 16 april in KINO.

Regie: Ana Lily Amirpour

Genre:

Drama, Horror

Land:

Speelduur: 107 minuten

Taal:

Kijkwijzer:
16 jaargeweld

The Black Heart Rebellion
De Belgische band The Black Heart Rebellion componeerde voor de Iraanse vampierenwestern A Girl Walks Home Alone At Night (2014) nieuwe soundtrack. Na verschillende optredens in België, brengen ze deze soundtrack nu ook live ten gehore in KINO. De sound van T.B.H.R. evolueerde door de jaren heen van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid dat de grond verkent tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band staat bekend om haar bezwerende live shows. Naast de muziek vormt ook beeldvorming, artwork en scenografie een onlosmakelijk deel van hun imponerende verhaal.

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)
De Iraans-Amerikaanse Ana Lily Amirpour roept met deze poëtische art-horrorfilm een unieke sfeer op, waarbij ze spaghettiwesterns, jaren vijftig badboys en eigentijdse rariteiten linkt aan een tijdloze hipheid. Haar beelden zweven in een schemerzone ergens tussen landen (Amerikaanse locaties, Iraanse cultuur), tussen eeuwen (eind 19e en begin 21e), tussen talen (Perzische dialoog, gestiek uit stille films) en tussen genres. Zelf omschrijft ze haar film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter.